Псевдом’ясо з гороху, яке важко відрізнити від курятини, виготовляють у Франції
Нова техніка текстуризації, запропонована французьким стартапом Umiami, ще більше наблизила зовнішній вигляд штучного м’яса до натурального. Основою псевдокурятини є горох. Його обробляють таким чином, щоб утворювалися волокна такої текстури, як у курячій грудці, повідомляє SEEDS.
Як зазначають самі представники стартапу, подібна технологія застосовується вперше у світі.
“До цього часу було лише два варіанти створення замінників м’яса: суха екструзія для створення подрібнених продуктів, таких як котлети або ковбаски, та мокра екструзія для створення невеликих шматочків, схожих на курку. Однак жодна технологія не дозволяла створювати товсті волокнисті цілі шматки м’яса. За допомогою нашого процесу ми можемо запропонувати як товщину, так і наявність м’ясоподібних волокон у товстих цільних виробах”, – повідомляє Umiami.
Крім штучного курячого філе стартап також виготовляє нагетси та навіть замінники риби – горохову “тріску”.
Місією компанії є зменшення обсягів споживання м’яса у світі з метою покращення здоров’я людей, зменшення впливу на довкілля та захисту тварин.
“Перехід від м’яса тварин на рослинні альтернативи може забезпечити користь для здоров’я з позитивним впливом на зміну клімату та добробут тварин”, – йдеться на сайті Umiami.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!