Проривні технології в агріфуд для бізнесу від Патріка Ван Ден Дуіна
У суботу, 19 січня 2019 року, відбулась відкрита подія від UFV “Агрітренди майбутнього від Патріка Ван Ден Дуіна”. Подробиці читайте на SEEDS.
Основний меседж: “Проривні технології у агріфуд – яким чином вони здатні змінити ведення агробізнесу, ринки та споживацьку поведінку?”
Декілька тез спікера:
У сфері здоров’я, демографічних змін та добробуту:
-
біоінформатика та дизайн продуктів харчування дозволять створювати індивідуальні продукти харчування, що полегшить дотримання здорової дієти;
-
персоналізація продуктів харчування зробить важливий внесок у підвищення добробуту;
-
тенденція до зростання урбанізації може стати стимулом для розвитку вертикальних ферм, що дозволяє людям брати участь у більш ефективному виробництві продуктів харчування.
Безпечна, чиста та ефективна енергія:
-
біоінформатика та IT у сільському господарстві можуть допомогти зробити виробництво продуктів харчування більш ефективним і таким чином зменшити екологічні наслідки від господарської діяльності;
-
генетика, синтетична біологія та дизайн їжі можуть зробити аграрний сектор менш «природним» і таким чином може зменшити навантаження на навколишнє середовище;
-
(нові) технології, такі як сонячна енергія, енергія вітру або енергія з біопалива та водоростей, можуть надати сільськогосподарському сектору можливість бути виробником енергії.
Високий потенціал для того, щоб стати проривними мають наступні технології:
-
біоінформатика, інтелектуальне землеробство, синтетична біологія, дизайн харчових продуктів, альтернативні джерела протеїнів (заміна тваринного білка рослинним).
Більш низький потенціал для того, щоб стати проривом мають наступні технології:
-
вертикальні ферми, аквакультура, технології виготовлення продуктів із довгим терміном зберігання (консервування).
Youtube та Підписуйтесь!