Продукти дорожчають: скільки вартуватиме накрити новорічний стіл цього року?

0 178

Приготувати новорічну вечерю цьогоріч буде на 8,1% дорожче, ніж пі час святкування 2021 року. Бюджетна святкова вечеря на чотирьох осіб вартуватиме у середньому близько 1844 гривень. А охочим поласувати “делікатесами” (червона риба, ікра) доведеться заплатити щонайменше 2325 гривень, повідомляє SEEDS.

Розрахунок вартості святкових наїдків здійснили науковці з ННЦ “Інститут аграрної економіки”. Для обчислень брали традиційні страви та напої: салат “Олів’є”, м’ясо та нарізки, овочі, фрукти, шампанське, сік та ін.

Цього року приготувати “Олів’є вартуватиме на 24,6% дорожче. Також помітно подорожчали м’ясні страви.

“На 10-26 % зросли витрати на м’ясні продукти. Півкіло нарізки з сирокопченої ковбаси «Салямі» коштуватиме 98,50 грн (+10,1 % проти цін 2020 року), підчеревини копченої – 110 грн (+10 %), биток зі свинини свіжий – 115 грн (+4,5 %). М’ясо птиці (тушки) станом на кінець 2021 року залишається найдешевшим поміж видів м’яса, тоді як куряче філе майже зрівнялося з ціною свинини. За 1 кг філе курячого свіжого доведеться заплатити, в середньому, 120 грн. Загалом, вартість 2,5 кг м’ясних продуктів на новорічному столі складе 443,50 грн”, – зазначив Юрій Лупенко, директор ННЦ “Інститут аграрної економіки”.

Варто зазначити, що в столиці повечеряти на Новий рік буде дещо дорожче, ніж у середньому по Україні. Вартість бюджетного варіанту новорічного столу у Києві складе 2123,59 гривень, що на 10,8 % більше вартості новорічного столу 2021 року. Стіл з делікатесами обійдеться мешканцям столиці у 2673,59 гривень.

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!