«Поєднання клітин та рослинних інгредієнтів»: у Німеччині навчилися вирощувати морепродукти в лабораторіях
Наука не стоїть на місці. Так, німецький стартап Bluu Seafood репрезентував перші морепродукти, вирощені в лабораторних умовах. Спеціалістам вдалося виготовити рибні палички та кульки, основним інгредієнтом яких є культивована риба, пише SEEDS.
Для отримання приємної текстури за допомогою усталених процесів харчових технології стартапу знадобилися два роки роботи. «Рибним кулькам і рибним пальчикам правильний смак надають клітини та унікальне поєднання рослинних інгредієнтів, що входять до складу продукту. Деталі, звичайно, є нашою комерційною таємницею. Дуже важливо те, що ми не додаємо штучних ароматизаторів», – зазначає співзасновник Bluu Seafood Себастьян Рейкерс.
Читайте також: У Китаї друкують фрикадельки зі штучного м’яса
До кінця 2023 року компанія планує запустити лабораторно вирощені морепродукти на ринок Сінгапуру. Крім того, Bluu Seafood планує отримати схвалення та представити свою продукцію в США, Великобританії та ЄС, повідомляє newfood.media.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!