Питні меди та м’ясні чипси: у Полтаві організували Різдвяний крафтовий ярмарок

0 238

Європейська традиція різдвяних ярмарків з ласощами, прикрасами, глінтвейном та розвагами поступово приживається і в Україні. Минулих вихідних у Полтаві пройшов Різдвяний крафтовий ярмарок. Участь у події взяли десятки місцевих виробників та майстрів, які презентували широкий асортимент святкових товарів – від м’ясних та фруктових смаколиків, до сувенірів ручної роботи, пише SEEDS.

Мед, питний мед (медове вино), настоянки, воскові свічки, медове мило, різноманітні медові суміші на ярмарок привезли представники крафтового виробництва “Сімейна пасіка Сенчук” (місто Гадяч), повідомляє “Новини Полтавщини”.

Фермерське господарство “Еко-край” (Лубни), яке займається вирощуванням та переробкою ягід і фруктів, пропонувало на ярмарку, соки прямого віджиму, цукати, пастилу, фруктові чипси та сухофрукти.

Також на різдвяному ринку продавали крафтові сири та джеми, м’ясні чипси, шоколад, пряники та марципани, в’ялені сливи та помідори, трав’яні чаї та каву місцевого обсмаження.

Можна було придбати не лише ласощі та напої, а й сувенірну продукцію: листівки та прикраси ручної роботи, іграшки з фанери і глини та ін.

Читати також: М’ясні кошики та чорна ікра: українські крафтові виробники об’єднались для продажів

Нагадаємо, перед святами крафтові виробники об’єднуються не лише для організації ярмарків. Вже майже п’ять років на українському ринку діє компанія, що спеціалізується лише на копченостях – це “Димне м’ясо від Тараса”. Родзинкою виробництва є натуральний процес копчення – на дровах без жодних хімічних домішок. Тепер Власник бізнесу Тарас Парандій об’єднав інших крафтових виробників – на сайті компанії можна придбати не лише м’ясо та м’ясопродукти, а й пастилу, ікру, гриби та ін.

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!