Підприємці з Приазов’я вирощують равликів по-французьки

0 412

Унікальний родинний бізнес Марина Мостова з чоловіком, які мешкають у Бердянському районі Приазов’я, заснували тільки у 2018 році. На равликовій фермі вони вирощують харчових слимаків за класичним французьким методом, а також грецьким та польським.

“Це новий бізнес для України. У нас дуже мало людей, які займаються цим та дуже мало інформації, практичних знань і все доводилось робити методом проб та помилок. Наші східні регіони більш засушливі, тому ми проробляємо свої методи вирощування”, – каже Марина Мостова.

Експортують запорізьких равликів до країн Європи, найбільше – до Іспанії та Італії. Скуштувати делікатеси з равликів можуть і українці – безпосередньо на фермі родини.

“Ми виготовляємо равликів по-бургундськи, які подаються з класичним бургундським, а також мексиканським соусом. У нас можна скуштувати найдорожчу ікру в світі, яка по своїм якостям перевищує навіть ікру білуги. А також печінкові паштети з печінки равликів”, – розповідає фермерка.

На поживних слимаках сім’я планує розвивати в регіоні екотуризм. Також підприємці Мостові об’єдналися разом з іншими равликовими фермерами у Всеукраїнську асоціацію виробників равликів “Eco Snail Group”. До асоціації входять ферми Києва, Дніпра та Запорізької області.

Одна з головних цілей фермерів – привити жителям України гастрономічний смак до делікатесів з молюсків.

 

SEEDS.org.ua  за інформацією Бізнес-Схід

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!