Підприємці на Херсонщині знайшли свою нішу і виготовляють в’ялені томати
Незвичайний для Херсонщини бізнес розпочинався чотири роки тому. Сьогодні «Українські в’ялені томати» можна побачити у великих супермаркетах. Про те, як молоді люди знайшли свою нішу у бізнесі, розповідає delo.ua.
Дмитро Моцак з товаришами Андрієм Бігленко та Андрієм Держипольським вирішили виготовляти в’ялені томати на зразок італійських, але кращі. Як згадує Дмитро Моцак, чотири роки тому ця ніша була порожньою, а на українському ринку були тільки закордонні зразки.
За власні кошти придбали напівпромислові сушарні. Щоб налагодити виробництво, довелося добре вивчити тонкощі технологічного процесу, враховувати тривалість заготівельного сезону для томатів (з липня по жовтень). Потім з’явилися власні потужності для дегідрування продукту. Сировину для виробництва підприємці закуповують у місцевих фермерів.
У перспективі − розширення бізнесу. До того ж є пропозиції від інвесторів − загалом планується залучити $60-80 тисяч, а також пройти сертифікування за стандартами ISО. Наявність сертифікату на стандарти ЕСО та ISO теж є однією з умов інвестування.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!