Під Києвом росте перший промисловий сад мигдалю
У Київській області було закладено перший промисловий сад мигдалю. Площа саду наразі досить велика і становить близько 105 гектарів.
Перші саджанці мигдалю були посаджені в вересні 2018 року, а останні – на самому початку червня. Для посадки використовувалися італійські саджанці мигдалю із закритою кореневою системою, вирощені за технологією ex-vitro (мікроклонування).
Не зважаючи на непрості кліматичні умови, випадання не перевищило 1%. В саду встановлена система крапельного зрошення і кожен саджанець має опору. Схема посадки мигдалю не уточнюється, проте вже очевидно, що йдеться про посадку інтенсивного типу.
Назва підприємства і хто є інвестором з українського боку поки що тримають в секреті. Однак EastFruit стало відомо, що партнером проекту виступає італійська компанія Besana (Безана), а технологічний супровід проекту надають італійські агрономи-горіховодів, що спеціалізуються на мигдалі, фундуку і волоському горісі.
Компанія Besana займається горіховим бізнесом з 1921 року і наразі переробляє щорічно близько 25 тис. т горіхів і сухофруктів в рік, продаючи 75% продукції безпосередньо в мережі супермаркетів (120 млн. роздрібних упаковок) та інше – безпосередньо харчовим компаніям, що використовують горіхи в як інгредієнт.
Besana також надає технологічний супровід двом тисячам фермерів, які входять в групу і поставляють продукцію на підприємства компанії.
За інформацією EastFruit, компанія Besana також активно працює в Україні з виробниками фундука, активно просуваючи на ринку свої саджанці і пропонуючи технологічний супровід. Фахівці компанії також вивчають можливості вирощування фісташки в умовах південних регіонів України, перш за все Одеської та Херсонської областей.
SEEDS.org.ua за інформацією East-Fruit
Слідкуйте за нашими новинами на Facebook Instagram YouTube-канал
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!