Переселенець з Ізюма почав виготовляти на Рівненщині варення з дикоросів
Андрій Боровий, переселенець з Ізюма, нині мешкає в місті Сарни, що на Рівненщині. Тут чоловік запустив виробництво варення із дикорослих рослин, таких як соснова шишка, лісові ягоди, квіти акації, липи, бузку, лаванди, чебрецю, м’яти, пише SEEDS.
Про це повідомили в Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості на базі якого підприємець був слухачем двотижневого курсу «Організація власної справи».
Читайте також: На Житомирщині готували особливий Молодіжний борщ
«За час навчання Андрій опанував ази підприємницької діяльності – маркетинг, бізнес-планування, оподаткування і звітність підприємців, сучасні методи просування товарів та послуг», – йдеться в повідомленні Центру.
Сировину Андрій заготовляє самостійно протягом весни-літа, а приготуванням смаколиків займається постійно. У цьому йому допомагає дружина Богдана і син Матвій.
«Варення можна приготувати з будь-якої неотруйної рослини. Чимало ізюмських пенсіонерів живуть за рахунок цієї прибуткової справи, продаючи готову продукцію із дикоросів просто понад Харківською трасою. І, повірте, клієнтів їм не бракувало ніколи – той, хто купив один раз, проїжджаючи повз виставлені понад дорогою стенди, зупинявся і знову купляв баночку чи кілька для власного споживання, або на подарунок комусь», – каже Андрій Боровий.
Продають свою солодку і запашну продукцію через OLX та Instagram. «Популярне серед споживачів варення із соснових шишок, яке дуже допомагає від кашлю. Рекомендую спробувати варення з м’яти і чебрецю — смак неповторний», — говорить підприємець.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!