Переселенець із Чорнобаївки запустив виробництво в’ялених томатів в Ізмаїлі
Переселенець релокував виробництво в’ялених томатів із Чорнобаївки в Ізмаїл. Тут він розпочав активну співпрацю із підприємством “Дунайський аграрій”, пише SEEDS.
Сім років тому Андрій Бігленко заснував в Чорнобаївці на Херсонщині бренд “В’ялені помідори”. Компанія виробляла приблизно 20 тисяч банок за рік. В асортименті було 10 різних смаків. Але з початком повномасштабного вторгнення чоловік був вимушений залишити все. Андрій евакуював родину до Європи, а сам з братом почав перевозити людей з Миколаєва до польського кордону.
“Так ми провели перший місяць. Потім я побачив, що у Львові та Івано-Франківську з бізнесом все нормально. І задумався, що потрібно відновити своє виробництво. І почав шукати, де можна залишитися та можна розпочати все заново”, – каже підприємець.
Спочатку думав про західні країни, але там несприятливі умови для вирощування томатів, каже Андрій. Потім родина повернулася до України, вибір пав на Ізмаїл. Там чоловіку надійшла пропозиція про співпрацю від підприємства “Дунайський аграрій”, повідомляє suspilne.media. Тепер вони спільно випускають в’ялені томати під двома брендами: “Дунайський аграрій” та “Українські в’ялені помідори”.
“Ми домовились, що з продукції “Дунайського аграрія”, а саме з органічних томатів, я буду виробляти в’ялені томати. Так і вийшло. Тепер ми зробили перші в Україні органічні в’ялені томати”, – розповідає Андрій.
Читайте також: Томати зі смаком меду вивели в США
З запуском виробництва продукції Андрію допомогло підприємство-партнер, також він отримав грант від німецького уряду. Підприємець додає, що частина виробничого цеху, який залишився в Чорнобаївці, знищена внаслідок обстрілів.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!