Переселенці з Криму виробляють на Черкащині крафтові сири
На Черкащині родина переселенців з Криму виробляє понад два десятки видів крафтових сирів за принципами натурального сироваріння. За тиждень тут переробляють близько 1200 л коров’ячого і до 300 л козиного молока.
Сироварня “Пані Коза” є частиною сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу “Обиштинові зорі”, що в селі Первомайське Черкаського району. Тут утримують понад 80 кіз трьох порід — зааненської, альпійської, ламанча — і варять смачнезні крафтові сири.
Як розповідає господиня сироварні Вікторія Бойправ, візитівкою “Пані Коза” є сир моцарела. Він складає 70% від загального обсягу виробництва і продажів. За добу на сироварні можуть виготовити до 30 кг цього виду.
Окрім моцарели, ще є такі відомі види сирів як рікота, кротен, шевр, халумі, буратта та багато видів, які виготовлені за ексклюзивною рецептурою і названі на честь якоїсь місцевості на Черкащині чи якихось подій.
Продукція наскільки смачна і якісна, що попит значно перевищує пропозицію. Тому в найближчих планах сироварів розширювати виробництво, що потребує облаштування додаткової території для утримання кіз та придбання додаткового обладнання для сироварні.
SEEDS.org.ua за інформацією AgroPortal
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!