Переробники з Харківщини тепер самі вирощуватимуть салати для популярних міксів
Харківський підприємець Максим Голіков, підприємство якого випускало салатні мікси, не змогло встановити тривалі договірні відносини із сільгоспвиробниками, які б постачали сировину для переробки.
Відтак переробники вирішили самі займатися виробництвом салатів. Про це засновник поділився у своїй колонці на AgroTimes.
“Паралельно з ТМ “Зелена грядка” була створена “Агрофірма “Зелена грядка”. З 2019 року орендуємо 14 га у селі Зелений Колодязь, де обладнали свою систему зрошення. Вирощуємо різноманітні типи салатів: айсберг, ромен, фрізе, лолло россо, лолло біонда, радічіо”, – зазначив Максим Голіков.
За його словами, виробництво салатів має яскраво виражену сезонність роботи: активний сезон триває від другої половини листопада до першої половини травня. Після травневих свят спостерігається значний спад продажу.
“Наприклад, у серпні цього року наші потужності були завантажені лише на 15% від номінального об’єму. Із плюсів – те, що конкурентів у Харківській області щодо переробки салатів у нас немає”, – зазначив підприємець.
У період, коли в Україні відсутня власна сировина з відкритого ґрунту, переробники імпортують її з Італії та Іспанії.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!