Переробка ягід – найбільш перспективна ніша в агросекторі України
Не нові плантації ягід, а продукти їх переробки – це та ніша, яка зараз в Україні найменш заповнена, і найбільш перспективна. Про це розповів заступник директора з наукової роботи Інституту садівництва НААН України Олександр Ярещенко під час міжнародного форуму “S-Fruit Transformation 2020 – синергія ягідного сектору”, передає кореспондент SEEDS.
“Продукти переробки ягід – це та ніша, яка за раз в Україні реально не заповнена, і з моєї точки зору найбільш перспективна, якщо плануються проєкти по будь-яким з цих нішевих культур (жимолость, обліпиха, дикоросла журавлина, альпійська суниця, аґрус, ірга, і т.д.).
Не свіжий ринок, а саме продукти переробки, можуть бути найбільш перспективним напрямком використання продукції, і це показує світова практика”, – зазначив Олександр Ярещенко.
Найголовніше, що потрібно робити перед закладкою нових насаджень – це аналіз ринку, стверджує фахівець.
“Багато потенційних садоводів мене запитують: порадьте щось, щоб ми могли посадити, і це було прибутково.
Я кажу: для того, щоб отримали відповідь на це запитання, ви повинні спочатку проаналізувати ринок і зрозуміти, що ви на ньому зможете продати і тільки після цього планувати свою роботу надалі”, – додає Олександр Ярещенко.
Крім того, за словами експерта, кожен аналіз має містити обов’язкові технологічні моменти. “Є нішеві культури, які до нас прийшли не так давно, де сорти створені в інших грунтово-кліматичних умовах, і чи буде успішним ваш проєкт у конкретних ваших умовах – це велике питання”, – застерігає Олександр Ярещенко.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!