Переробка винограду впала до рекордно низьких показників за всю історію України
В Україні продовжує зростати культура споживання вина. За даними Державної митної служби, у 2020 році Україна імпортувала вин на загальну суму в 179,25 млн $, що на 32,45 млн $ більше ніж минулого року, повідомляє Ukrainian Agribusiness Club.
Водночас спостерігається негативна тенденція до зниження виробництва та внутрішньої переробки. У 2020 році виробництво винограду знизилось на 97 тис. до рекордно низького рівня в 269 тис. тонн, переробка знизилась майже вдвічі у порівнянні до минулого року та склала всього 75 тис. т, що також є рекордно низьким показником за всю історію нашої країни. І це не всі невтішні «винні рекорди» цього року.
Вина вітчизняного виробництва активно заміщаються імпортними. Від’ємне сальдо зовнішньої торгівлі виноградними винами критично зросло за останні роки та склало 166,2 млн $.
Основними країнами імпортерами стали:
- Італія – 28,9 млн $ (33 % в загальній структурі імпорту),
- Франція – 27,5 млн $ (15%)
- Грузія –24,6 млн $ (14%).
Враховуючи те, що з 1 січня 2021 р. запроваджено нульове мито на імпорт вина з Європейського Союзу, яке буде діяти наступні 7 років, кардинальних змін у структурі імпорту не уникнути.
SEEDS.org.ua за інформацією УКАБ
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!
это не повышение культуры употребления, это повышение цены и увеличение потребления порошкового дешевого суррогата или импортных вин. Эвропа!