Переробка винограду впала до рекордно низьких показників за всю історію України

1 521

В Україні продовжує зростати культура споживання вина. За даними Державної митної служби, у 2020 році Україна імпортувала вин на загальну суму в 179,25 млн $, що на 32,45 млн $ більше ніж минулого року, повідомляє Ukrainian Agribusiness Club.

Водночас спостерігається негативна тенденція до зниження виробництва та внутрішньої переробки. У 2020 році виробництво винограду знизилось на 97 тис. до рекордно низького рівня в 269 тис. тонн, переробка знизилась майже вдвічі у порівнянні до минулого року та склала всього 75 тис. т, що також є рекордно низьким показником за всю історію нашої країни. І це не всі невтішні «винні рекорди» цього року.

Вина вітчизняного виробництва активно заміщаються імпортними. Від’ємне сальдо зовнішньої торгівлі виноградними винами критично зросло за останні роки та склало 166,2 млн $.

Основними країнами імпортерами стали:

  • Італія – 28,9 млн $ (33 % в загальній структурі імпорту),
  • Франція – 27,5 млн $ (15%)
  • Грузія –24,6 млн $ (14%).

Враховуючи те, що з 1 січня 2021 р. запроваджено нульове мито на імпорт вина з Європейського Союзу, яке буде діяти наступні 7 років, кардинальних змін у структурі імпорту не уникнути.

 

SEEDS.org.ua за інформацією УКАБ

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!
1 Comment
  1. Александр пише

    это не повышение культуры употребления, это повышение цены и увеличение потребления порошкового дешевого суррогата или импортных вин. Эвропа!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!