Печериці з Львівщини готуються підкорити ринок ЄС
Підприємство “Боровик” з Дрогобича, що на Львівщині, постачає свіжі гриби до найбільших мереж супермаркетів України та планує підкорювати ринок ЄС. На підприємстві вирощують 100 тисяч тонн печериць на місяць. Постачають їх до найбільших супермаркетів країни.
Успішний бізнес заснував Мирон Турчин. Покинув посаду директора банку і перетворив хобі на бізнес. “Прочитав статтю про вирощування печериць, яка мене надихнула”, — каже Мирон Турчин.
Успішний бізнес заснував Мирон Турчин. Покинув посаду директора банку і перетворив хобі на бізнес. “Прочитав статтю про вирощування печериць, яка мене надихнула”, — каже Мирон Турчин. З братом у 2002-му відкрили перший цех. Виробництво налагодили завдяки експертам із Нідерландів. І тепер мають 16 цехів для вирощування. А серед клієнтів — міжнародну компанію “Нестле”.
Гриби відповідають всім європейським вимогам. І “Боровик” готується підкорити ринок ЄС. На експорт планують постачати сушені гриби, оскільки вони мають довгий термін придатності. На підприємстві звертають увагу, у першу чергу, на Німеччину, де є багато компаній, що виготовляють різні приправи, спеції, а також супи і каші швидкого приготування.
Мирон Турчин зазначає, що Україна має значний потенціал у розвитку грибного бізнесу.
«У нас культура споживання грибів, вирощених у теплицях, ще формується. Українці лише почали звикати до них, адже продукт на ринку лише років 15. Один європеєць, американець, австралієць споживає набагато більше тепличних грибів, ніж один українець», — пояснює він.
Бізнесмен впевнений, що грибний ринок України має величезний потенціал і сміливо зможе конкурувати з підприємствами ЄС.
SEEDS.org.ua за інформацією Tvoemisto.tv
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!