У неділю, 6 жовтня, в Києві пройшов черговий Фестиваль чаю. Великі бренди і маленькі затишні чайні зібралися в цей день під одним дахом, аби відкрити світ чаю в усій його багатогранності. Пощастило побувати на цьому фестивалі і журналістам SEEDS.
Особливу увагу гостей фестивалю привернув органічний український чай MOL’FAR. Цей чай не так давно з’явився в Україні, випускають його лише 3 роки. Однак він вже має сертифікат європейського зразка. Задля цього виробництво ретельно і часто перевіряють, досліджують сировину та готову продукцію на відповідність еко стандартам.
MOL’FAR – кипрійний чай. Виготовляють його з кипрію, який росте на схилах українських Карпат. На збір кипрійного листа у гори вирушають невеликі групи заготівельників, щоб не затоптувати галявини кипрію.
Готовий чай MOL’FAR міксується за авторськими рецептами. Всього таких є 7 різновидів. Найпопулярніший – з чебрецем, а також з м’ятою і мелісою, кажуть представниці компанії-виробника. На виставці чай користувався шаленим попитом, найбільше відвідувачі вподобали саме чай з мелісою.
Цьогоріч під час фестивалю пройшов не тільки чайний ярмарок з чималою кількістю відкритих дегустацій. На відвідувачів чекали чисельні лекції, чайні церемонії, а також Національний тур Міжнародного Чайного Чемпіонату.
Дізнавайтеся більше про новітні ідеї, тренди та технології агробізнесу на конференції від агромедіа-агентства Sapienza “Збільшення прибутків в агробізнесі“, яка відбудеться 29 жовтня у Міжнародному Виставковому Центрі.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!