Обсяги експорту українського сиру збільшилися на 23%

0 200

За 10 місяців року українські виробники молочної продукції збільшили обсяги експорту по всіх товарних позиціях, крім кисломолочної продукції та сироватки. Вдвічі зросли обсяги експорту молока та незгущених вершків, майже у півтора рази масла та молочних жирів. Зріс також експорт сирів, +23% у порівнянні з відповідним періодом минулого року.  У жовтні обсяги експорту у грошовому виразі у 1.5 рази перевищили обсяги імпорту, пише SEEDS.

Про це йдеться на сайті Спілки молочних підприємств України.

При цьому обсяги імпорту знизилися. Масла та молочних жирів за 10 місяців ввезли майже у 9 разів менше, ніж за 10 місяців минулого року, а сирів у півтора рази. У шість разів скоротився імпорт молока та згущених вершків. Скорочення імпорту відбулося по всіх товарних позиціях.

До слова, нещодавно ми розповідали про підприємство “Печеринська мануфактура” варить на Закарпатті сири з лаванди, зеленого молочного та синього чаю. У якості добавок фахівці використовують пажитник, сушені томати, цибулю, кмин та аджику. На сироварню ж засновник підприємства Олексій Синельников перетворив колишній військовий бункер. Молоко на переробку представники “Печеринської мануфактури” отримуємо тільки з фермерських господарств Закарпаття. Перед варінням сиру вони обов’язково проводять процес пастеризації (нагрів до 63 градусів, витримка 30 хвилин та охолодження). Асортимент продукції “Печеринської мануфактури” досить широкий. Найбільшим попитом користуються сири “Рікота” та “На огинь”. Останній можна смажити на грилі. Детальніше про це читайте у матеріалі “В Україні у колишньому військовому бункері виготовляють сири з синім чаєм та лавандою“.

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!