Нішева ягідна культура, виробництво якої може стати дуже вигідним
Ідеться про вирощення козолисту або жимолості. Сьогодні ця ягода відноситься до розряду нішевих культур, і попит на неї підвищується протягом останніх двох років. Про особливості культури і підвищення попиту розповідає ПОШТІВКА.
Попит на козолист є закономірним, і надалі він тільки зростатиме, у цьому переконаний заступник директора з наукової роботи Інституту садівництва НААН Олександр Ярещенко. В якості прикладу експерт розповів, що поляки побачили в козолисті вигідний комерційний продукт, і, починаючи фактично з нуля, ягодою засадили майже 3 тисячі гектарів. Загальна площа під жимолостю в Україні становить близько 100 га.
Спочатку цю культуру вирощували в Японії, Росії та Північній Америці, а згодом її насадження з’явилися в Німеччині, Польщі, Шотландії, на півночі Китаю.
Закордонні фахівці називають козолист п’ятим елементом з-поміж ягід, вказуючи на переваги його вирощування та багатий вміст корисних речовин (кількість антиоксидантів у складі жимолості більша, ніж у чорниці).
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!