Ніша для фермера: Економічна ефективність мікрогріну в 4 тис. разів вища, ніж у пшениці
У форматі мікрогрін (маленьких ростків) можна споживати майже всі культури. Ринок цього продукту ще не зайнятий.
На цьому наголосив директор компанії Agroseriff (Ізраїль) Фрідріх Рубінштейн.
«Економічна ефективність мікрогріну в 4 тис. разів вища, ніж у пшениці», – зазначив він. Водночас Фрідріх Рубінштейн застеріг: «Тут треба бути обережним. Якщо всі завтра візьмуться вирощувати мікрогрін, то легко збанкрутіти».
Технологій вирощування мікрогріну кілька:
– теплиці;
– вертикальна гідропоніка. Вона набуває великої популярності в світі, але доволі дорога через витрати на електроенергію;
– контейнерне вирощування.
У бюджет проекту мікрогріну закладають витрати на культиваційні спорудження, устаткування, автоматику й електроенергію, опалення, зауважив Фрідріх Рубінштейн.
«Також важливо визначитися, з яким сегментом ринку ви маєте намір співпрацювати: HoReCa, виробники морозива, торговельні мережі тощо», – додав він.
SEEDS.org.ua за матеріалами AgroTimes
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!