Німецькі пекарі робитимуть хліб з українського борошна

0 136

На початку вторгнення фермер Олександр Орєхін був змушений покинути аграрний бізнес у Запорізької області, де багато років займався органічним землеробством. Він переїхав на Дніпропетровщину та почав відроджувати давню родинну справу — заснував борошномельне підприємство «Млин Донченко», пише SEEDS

Сьогодні в обробітку господарство має 60 га, переважно виробництво фокусується на органічному напрямку. Основною на підприємстві залишається продукція з пшениці, жита та спельти, хоча з’явилось і кілька новинок: безглютенове та декілька сортів корисного борошна.

Читайте також: Зміни клімату негативно вплинули на зберігання та якість українських яблук

«Ми відносно молоде підприємство, тому вихід у торгові мережі розглядаємо у майбутньому, наразі не співпрацюємо з ними. Розширятимемося до експорту. У червні 2024 року я відвідав Берлін, де домовився експортувати наше борошно до місцевої пекарні, котра виробляє близько 5 тисяч хлібин за ніч.

Проте розпочнемо експортувати лише після запуску італійського млина — нещодавнього придбання. Його ми запускаємо згідно з італійськими та французькими технологіями, фахівців у цьому напрямі знайти складно», — поділився найближчими планами з AgroPortal.ua Олександр Орєхін.


 

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!