Німеччина значно збільшила виробництво органічної продукції
Компанії, які спеціалізуються на органічному землеробстві та тваринництві в Німеччині за останні 10 років значно збільшили обсяги виробництва. Про це повідомляє Aussiedlerbote.de.
Збільшилися площі, відведені для екологічно чистого рослинництва. Якщо в 2012 році 9,2% від усіх посівних площ в Німеччині були зайняті під органічними рослинами, то в 2017 році − близько 10,7%. Найвищі пропорції органічного врожаю в 2017 році постерігалися серед бобових культур і коренеплодів – їх частка в загальному виробництві становила 13,5% і 10,3% відповідно.
Збільшилися також обсяги інших видів органічної продукції. Так, з 2007 по 2017 рік кількість курей на німецьких підприємствах зросла з 1,8 млн до 5,1 млн. Органічних яєць в 2017 році їх було вироблено 1,3 млрд, а в цілому в Німеччині надійшло в продаж 12,1 млрд штук. Це означає, що приблизно кожне десята яйце в магазинах країни є сертифікованим органічним продуктом.
Німецькі фермери зосереджені не лише на виробництві органічних продуктів. Майже 30% фермерів країни сьогодні займаються виробництвом відновлюваної енергії, лісозаготівельними роботами, переробкою і прямим маркетингом сільськогосподарської продукції, а також − сільським туризмом, кінним спортом тощо.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!