Не органічні, але без обробки хімічними засобами томати вирощуються у Франції
Три бретонські кооперативи (провінція Бретань на північному заході Франції)вирішили об’єднатися і спільно вирощувати томати без використання пестицидів. Про таке маркетингове рішення розповідає EastFruit, спираючись на дані AgroXXI і зарубіжних джерел.
На бретонські кооперативи припадає майже половина французького ринку томатів: там щороку їх вирощується 230 тисяч тонн. Культивовані протягом всього року в опалювальних теплицях, вони продаються під торговими марками Savéol, Prince de Bretagne і Solarenn. Нещодавно ці три провідні бренди об’єдналися, щоб запропонувати споживачеві продукцію без пестицидів. Щоправда, ідеться поки лише про плоди, а не насіння і не рослину.
Як пояснив Марк Керангевен, президент SICA, кооперативу відділу Finistere, який виробляє продукцію під брендом Prince de Bretagne, зменшено використання синтетичних пестицидів протягом тривалого часу. За його словами, фітосанітарні продукти ще не повністю виведені з виробничого процесу, «але їх все частіше замінюють альтернативні біопрактики».
Ініціатори нововведення сподіваються, що їхні продукти з нульовим вмістом пестицидів вже незабаром складуть 30-40% їхніх продажів томатів. Ціни будуть встановлюватися дистриб’юторами, і це буде, ймовірно, так звана золота середина між цінами на звичайні та органічні продукти.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!