Названо два фактори, які допоможуть уникнути втрат під час зберігання картоплі та овочів

0 260

Другий крок після збору врожаю плодоовочевої продукції — її успішна реалізація. Навіть якщо аграрний виробник зібрав картоплю чи овочі високої якості, пошкодження при транспортуванні чи зберіганні можуть в рази зменшити вартість продукту, або взагалі зробити його нетоварним. Уникнути таких помилок під час зберігання допомагає дотримання технології. Існує два основні фактори, які допомагають це зробити, зазначає Андрій Марущак, комерційний директор компанії-постачальника обладнання для зберігання «Ван Дайк Технікс‎»‎.

«Перш за все варто зрозуміти, що сховище — це не лікарня. Продукт, який туди потрапляє, має бути абсолютно здоровим і мати відповідну якість. Чим кращої якості продукт, тим краще він збережеться, звичайно ж, за умови наявності професійного обладнання для зберігання. Це другий аспект. Усі інші фактори впливають опосередковано, а цей критерій — головний. Адже купивши в магазині овочі поганої якості, ви ж не очікуєте, що в холодильнику вдома вони стануть кращими», — зазначив Андрій Марущак у коментарі для SEEDS

Важливо не лише купити якісне обладнання, варто розуміти технологію зберігання того чи іншого продукту.‎

«‎Питання навіть не в експлуатації сховищ, а в розумінні самого процесу зберігання. Ми цьому навчаємо, оскільки продаємо професійне обладнання. Наші фахівці пояснюють що робити з конкретним продуктом, та в який момент це потрібно робити. Звісно, бувають безвідповідальні люди, які абсолютно не розуміючи, що роблять, псують продукт. Але це, радше, виняток з правил, оскільки, якщо порахувати втрати, які можна отримати при натисканні кнопок чи увімкненні ручного режиму, виходить дуже дорого», ‎— говорить фахівець.

Помилки зі зберігання можуть виникати ще на етапі проектування сховищ. Тому варто надавати перевагу компанії, яка супроводжуватиме процес спорудження від етапу розробки проекту та надаватимуть якісне сервісне обслуговування після запуску сховищ.

«‎Ще перед проектуванням потрібно обрати постачальника. Це має бути саме технологічна компанія, яка має зв’язки з іноземними постачальниками технологій. Як правило це компаніії з Нідерландів, оскільки в цій країні технології напрацьовуються вже багато років. Там технологія вже відшліфована», — зазнача Андрій Марущак.‎

«‎Проблема в тому, що дуже часто українські постачальники йдуть «на повідку‎»‎ у замовників і в результаті отримують не те, що потрібно. Тому не вже на етапі закупівлі обладнання, а ще на етапі проектування варто визначитись з постачальником, який порадить як краще облаштувати сховище. Адже теоретично можна зробити все, але практично, в умовах кожного конкретного господарства, потрібен окремий підхід. Іноді, щоб все працювало за технологією, потрібно «‎підганяти»‎ обладнання. Це призводить до здорожчання проекту, але якщо цього не зробити, потім у сховищі можна просто втрачати свою продукцію»‎, — говорить фахівець.

«‎Ван Дайк Технікс»‎ — компанія яка вже 30 років постачає провідні голландські технології для зберігання цибулі, часнику та інших овочів, картоплі, заморозки ягід та ін. Працює на ринку України з 2007 року.

З’явилися додаткові питання щодо зберігання продукції та облаштування сховищ?
Телефонуйте: +38 098 271 70 70
Пишіть: VanDijkTechn@gmail.com

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!