Національний органічний рекорд в Херсоні – виготовили 100 літрів кизилового морсу
Під час Агропорту Південь Херсон 2019 українці встановили черговий національний органічний рекорд. Гості заходу мали змогу про дегустувати близько 100 літрів ягідного морсу, виготовленого з понад 150 кілограмів органічних плодів кизилу.
“Морс отримав органічний сертифікат від “Органік Стандарт”. А готували його разом з нашими партнерам – шеф поварами з західної шеф-групи, разом з якими в нас вже багато кулінарних звершень, зокрема й наш перший органічний рекорд – каша з м’ясом.
Це вже третій національний рекорд, встановлений в рамках Агропорту. Минулого року місцеві кухарі приготували 407 кг салату з капусти, цибулі, моркви, помідорів та зелені”, – розповів Дмитро Титаренко, Organic Export Promoter та керівник проекту Агропорт Україна.
Рекорд, організований ГС “Органічна Україна”, Agroportex.Bio, ГС “Західна шеф група”, Орган сертифікації ТОВ “Органік Стандарт”, TM Famberry ФОП Ольшанський С.М. та ТОВ “Дедденс Агро”, зафіксували представники Національного реєстру рекордів.
“Розвиток органічного сільського господарства – одна з ключових тем сьогоднішнього Агропорту в Херсоні. Цій темі присвячена дискусійна панель під назвою “Органіка: 15 днів до закону”.
Для ще більшого привертання уваги до питання розвитку органіки в Україні сьогодні на Агропорт Південь Херсон 2019 був встановлений черговий національний органічний рекорд”, – додав керівник проекту Агропорт Україна.
SEEDS.org.ua за інформацією прес-служби Агропорт Україна
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!