НААН надасть безкоштовні навчальні матеріали виробникам спаржі
Інститут овочівництва Національної академії аграрних наук готовий надати інформаційну підтримку вітчизняним виробникам спаржі. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила науковий співробітник інституту Тетяна Івченко, пише SEEDS.
Зокрема, представники НААН підготували науково-практичні рекомендації «Організація холодового ланцюга і логістики при виробництві спаржі зеленої».
«Ми ретельно проаналізували сучасні передові практики його організації (ред. – холодового ланцюга) під час виробництва конкурентоздатної свіжої продукції для внутрішнього та зовнішніх ринків та для переробки. Для вас ми виклали всі основні етапи організації холодового ланцюга: збирання, складання продукції, її транспортування на доробку, сортування і калібрування, режими попереднього охолодження, зберігання в умовах низьких позитивних температур у холодильній камері, дезінсекція, вимоги щодо транспортування продукції на внутрішньому ринку та під час авіаперевезень. Окремим розділом наведено результати наших власних наукових досліджень з оцінки ефективності короткострокового зберігання спаржі зеленої у холодильній камері залежно від виду пакування , проведених нами спільно із нашою амбітною і цілеспрямованою аспіранткою Ольга Лялюк», – зазначила Тетяна Івченко.
Для отримання рекомендацій виробникам спаржі потрібно заповнити форму за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfHYvp1WFMJF0939f0m_rL1o-aD6R5dnbLTSUtjswDy7YTwfA/viewform. Вся інформація надається безкоштовно.
Читайте також: Фотогенічна українська спаржа завоювала соцмережі і стала хітом продажу
Спеціаліст акцентувала увагу на тому, що наразі українські аграрії опинилися у вкрай важкій ситуації. Зазнали суттєвих збитків і виробники спаржі.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram«Ми добре знаємо, у яких непростих умовах ви працювали в останнім роки. Після двох сезонів Covid-ізоляції, які намагались зруйнували наші традиційні канали збуту продукції, ми із вами в цьому році, під час війни, провели сезон збору спаржі в надзвичайно складніших умовах, але вистояли», – додала Тетяна Івченко.
Youtube та Підписуйтесь!