На Закарпатті виготовляють унікальну настоянку на основі чорного горіха
Відомий виробник фруктових дистилятів із Закарпаття Михайло Дробок презентував першу партію настоянки на чорному горіхові з додаванням ботанікалів. Горіхи для напою вирощує знаний у професійних колах Михайло Костюк з Львівщині, пише SEEDS.
За словами виробника напою, чорний горіх важливо збирати у правильній фазі достигання, – приблизно за день до того, як плід падатиме на землю. Михайло Дробок каже, що все треба робити оперативно.
«Далі відбувається перша витримка горіха, після якої все виливається, адже горіх настільки насичений ефірними оліями, що настій із нього не питкий. Тоді горіх заливають дистилятом і витримують у нержавіючій посудині мінімум 30 днів. Паралельно в окремих посудинах настоюються різні трави.
Після того як минуло 30 днів, настій горіха змішують із настоями трав. Зараз їх близько 50. Напій робив за профілем єгермейстера, тому частково знав, які трави потрібні, а частково експериментував. Настоянки трав додавав у різних пропорціях, обирав кращі зразки. І в результаті маємо напій, який готовий до презентації», – розповів Михайло Дробок журналу «Напої. Технології та Інновації».
Читайте також: Український військовий рятує бджолині рої у середмісті Вінниці
Головне, за словами виробника, під час дегустацій першої партії почути думки інших людей, зауваження, а тоді вдосконалювати свій продукт відповідно до цього.
Михайло Дробок спеціалізується на виготовленні фруктових дистилятів. Так, минулого року виробник здобув 3 медалі за свої дистиляти на дегустаційному конкурсі INDEPENDENT СRAFT, який проводить Асоціація крафтових дистилерів України.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!