На Закарпатті відкривають лабораторію визначення якості вина
Громадська організація «Асоціація виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття» задля контролю якості готової продукції облаштувала власну професійну лабораторію, пише SEEDS.
Грантову заявку на облаштування лабораторії подавали до FAO (Продовольча та сільськогосподарська організація ООН) навесні цього року. Про це повідомляє видання Varosh.
Читайте також: Глобальне потеплінням змінило світові вина, – вони набувають незвичного смаку та стають солодшими
«Асоціація хотіла сформувати базу, де було б можна робити детельний аналіз вин. Адже на сучасному етапі розвитку нашої галузі робити вино без постійного контролю певного роду параметрів просто неможливо. Якщо ти хочеш дотримуватися стандартів якості і постійно її підвищувати, необхідно контролювати вміст у вині цукру, спирту, кислоти, литкої кислоти, вміст сірки, pH і багато чого іншого», – сказав голова Асоціації Олександр Гарновдій.
Загальна сума гранту на закупівлю обладнання становить 925 тис. грн, додатково ще 20% покриваються фінансовими внесками членів Асоціації виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття.
Наразі лабораторія сформована і працює в тестовому режимі. За кілька днів тут будуть готові приймати зразки для визначення хімічного складу вина та отримання сертифікату від усіх виноробів, які цього забажають, зазначає видання.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!