На Закарпатті створили унікальне помаранчеве вино за технологією, якій тисячі років
Відома виноробня Закарпаття «Шато Чизай» вперше в Україні створила помаранчеве вино – Furmint Orange. Про це винороби повідомили на своїй офіційній сторінці, пише SEEDS.
«Уперше в Україні Шато Чизай створює Orange Wine – помаранчеве вино з нашого ексклюзивного сорту Фурмінт.
Зробили вино за технологією, якій тисячі років. Orange Wine створюють з білого винограду за тим методом, як із червоного. Сік не відділяють, він бродить на шкірці виноградних ягід. Потім вино ще три місяці на ній витримується та відпочиває в дубовому барику», – йдеться у дописі.
Оскільки вино максимально насичується цінними речовинами з ягід, його вважають еліксиром молодості та здоров’я. За інформацією виноробні, партія унікального вина лімітована. Випустили тільки 2 тисячі пляшок.
Читайте також: Рисоводи Одещини прогнозують вдвічі більший врожай «білого золота», ніж минулого року
«Ми в Шато Чизай любимо робити не просто вина безкомпромісної якості. Нам цікаво створювати особливе, унікальне вино, вино з власним характером. Новинка Furmint Orange – теруарне вино, результат творчих пошуків, експериментів Шато Чизай, так, робота над помаранчевим вином тривала три сезони, доки нас задовольнив результат», – розповідає засновник виноробні Шато Чизай Геннадій Гутман.
Історія технології створення помаранчевих (або ж бурштинових, мідних чи навіть рудих) вин сягає тисячоліть – перших експериментів людей із вином.
Прийнято вважати, що батьківщиною стилю є Грузія: мовляв, саме там, у Кахетії, вирішили складати в глиняні амфори цілі грона білого винограду. У XX столітті відомість винам стилю оранж також надали Словенія та Італія.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!