На Вінниччині відроджують традиційну колотуху – місцеву страву, яку колись готували до Великодня
Свято Колотухи – такий незвичайний культурно-мистецький захід реалізований на теренах Глуховецької територіальної громади Вінниччини, пише SEEDS.
На площі перед будинком культури всі села громади і гості презентували колотуху – одну з найкращих українських страв, яку колись готували на весілля, до Великодня, а іноді і в будні.
«Кожен представляв свою: і білу, і сирну, і чорну (киселицю). А до неї – пироги, струдлі, жайворонки, вареники, налисники… Всього наготували глуховецькі господині. Тож гості і господарі смакували тією пречудовою стравою, що її громада заявила в майбутньому як елемент нематеріальної культурної спадщини – НКС», – йдеться у повідомленні Вінницького обласного центру народної творчості.
Це велелюдне дійство супроводжувалось великою концертною програмою, в який взяли участь співочі ансамблі громади, народні аматорські та зразкові колективи Вінниччини, а також знані солісти навіть з Києва.
Читайте також: На Полтавщині припинив існування відомий Сад Квілінського, – засновник ферми загинув на фронті
«Ох і колотуха – глуховецька замануха!» – Таким був девіз місцевого свята, яке відбулось в рамках проєкту «Музика єднає» за підтримки Міжнародної організації з Міграції (МОМ), різних громадських об`єднань і товариств, а також Вінницького обласного центру народної творчості.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!