На Вінниччині відкрився єдиний в Східній Європі завод з комплексної переробки часнику
В Україні відкривається перший завод з переробки часнику на напівфабрикати і спеції для різних галузей харчової промисловості. Про це повідомив заступник голови фермерського господарства «АГРО-МАЙСТЕР», керівник виробничого проєкту Василь Гудзовський, пише SEEDS.
«Вперше в Україні і Східній Європі розпочинає роботу завод із комплексної переробки часнику на напівфабрикати і спеції для різних галузей харчової промисловості.
Ми перетворюємо дуже примхливий, непростий у зберіганні і переробці овоч на чудовий, ароматний, гарно оформлений напівфабрикат для вітчизняних ковбасників, кулінарів, консервників і пекарів», – пише Василь Гудзовський на своїй сторінці у Facebook.
«А ще ми даємо шанс тисячам українських селян, дачників і просто закоханих в нацпродукт любителів гострих відчуттів, не викинути плоди своєї нелегкої праці на смітник, а отримати гарний прибуток від вирощування часнику», – додає підприємець з Вінниччини.
Ринок споживання сушеного часнику в Україні чималий і 90% цього ринку – імпорт, переважно з Китаю. Тільки у 2019 році Україна імпортувала понад 5,3 тис. т свіжого часнику (в півтора рази більше в порівнянні з 2018 роком), 73% якого надійшло з Китаю: обсяг імпорту в 2019 році був рекордним з 2013 року.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!