На Вінниччині ветерани АТО збираються заснувати часниковий хаб

0 300

Володимир Скосогоренко, ветеран АТО з Вінниці, виготовляє за авторськими рецептами пасту з білого часнику і чорний ферментований часник. У цеху, який він орендує, працює наразі сам – усі партнери по бізнесу нині на фронті, пише SEEDS.

Власний, маленький бізнес колишній АТОвець заснував разом з товаришами. Коли повернулись з війни, шукали роботу, але потім вирішили, не хочуть залежати від працедавців. Виграли грант. Купили техніку і зайнялися переробкою часнику.

«Робимо часникову пасту і чорний ферментований часник. Він кілька днів готується у спеціальній печі. За рахунок ідеальної вологості та температури, стає чорним. Він натуральний. Не вирощується», – розповів Володимир Скосогоренко Вінниця.info.

Через війну, виробництво скоротилось. Володимир працює один, бо троє його товаришів пішли захищати Україну. Поки його партнери на війні, чоловік вигадує нові рецепти. Каже, коли побратими повернуться, відкриватимуть підприємства в інших регіонах, щоби солдатам більше роботи було.



Свій бізнес Володимир закривати не збирається, навіть більше – планує розвиватись. Вже об’єднався з підприємцями – вирішили відкрити на Вінниччині часниковий хаб.

Читайте також: У Кривому Розі створили особливий трал для розмінування полів

«Це буде об’єднання холодильників, складів, переробників і тих, хто вирощує часник», – говорить підприємець Василь Гудзовський. Тоді Україна повноцінно зможе забезпечувати себе часником і експортувати його за кордон.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!