На Вінниччині під час тренінгу для виробників молока проаналізовано небезпечні фактори у виробництві продукції
У квітні 2019 року у рамках українсько – швейцарського проекту SAFOSO «Створення системи контролю за безпекою харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів» відбулися чергові дводенні навчання для середніх господарств з виробництва молока у Вінницькій області.
Як повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби України, під час тренінгу учасники розглянули вимоги нового харчового законодавства до виробників молока, проаналізували небезпечні фактори у виробництві молока та контролю у критичних точках та важливість ведення записів та забезпечення простежуваності та обговорили питання здоров’я і благополуччя тварин, як передумови для зменшення застосування антибіотиків.
Учасники ознайомилися з Концепцією пілотного проекту SAFOSO «Програма контролю сирого молока» та функціоналом програмного додатку «Молочний модуль», що був представлений координатором Компоненту 3 проекту «Залучення приватного сектору до системи контролю безпечності харчових продуктів» Іриною Висоцькою.
Залучений консультант Ігор Присяжнюк детально розповів про контроль за небезпечними факторами у місці виробництва та зберігання сирого молока.
Окремо піднімалися питання забезпечення здоров’я та благополуччя тварин, що є найважливішою передумовою до зменшення використання антибіотиків.
Спільно з представниками суб’єкта господарювання, учасники тренінгу, тренери Проекту з безпечності молока у реальних умовах ставили запитання та надавали відповіді щодо забезпечення простежуваності виробництва молока та належного утримання задля здорового стада.
Учасники заходу отримали велику кількість нових умінь і навичок та змогли закріпити вивчений матеріал на практиці.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!