На Рівненщині відроджують традицію приготування дивовижного смаколика із молозива
Жителька селища Клесів, що на Рівненщині, Наталія Матюк поділилася родинним рецептом, який перейняла від бабусі. Цей смаколик випікають лише взимку та ранньої весни, адже саме тоді можна отримати основний інгредієнт, пише SEEDS.
Для приготування цього поліського делікатесу господині використовують не що інше, як молозиво — перше молоко корови після отелення. Тому й випікають цей смаколик лише у січні, лютому та на початку березня.
Читайте також: Майстриня з Київщини створила унікальне кавове печиво без цукру, пшеничного борошна та консервантів
“Молозиво — смак дитинства. Колись це був делікатес для діток, адже не було стільки цукерок, як зараз. Пам’ятаю, як на зимових канікулах бабуся випікала нам такий десерт із першого молока після народження теляти”, — розповіла Суспільному жителька селища Клесів Сарненського району Наталія Матюк.
Від бабусі пані Наталя і перейняла рецепт десерту з молозива. Тепер своїм онукам випікає цей сезонний смаколик. Господиня пояснила, що він легкий у приготуванні і необхідно мінімум продуктів: яйця, цукор, інколи додають ванілін, навіть борошна не треба.
“Молозиво необов’язково має бути солодким. Його можна приготувати і солоним, — ділиться господиня. — Але здебільшого смакує солодким. Через що його дуже полюбляють діти.”
Ще пані Наталія додала, що шматок десерту з молозива, яке багате вітамінами, додасть сил на весь день не лише дітям, а й дорослим.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!