На Рівненщині презентували гастрономічну карту з автентичними стравами
У Володимирці на Рівненщині презентували гастрономічну карту. Це 18 автентичних страв поліського регіону з 14 населених пунктів громади, з рецептом та історією кожної з них усі охочі можуть ознайомитися, перейшовши за посиланням через QR-код, пише SEEDS.
Автентичними стравами частували відвідувачів у рамках презентації місцевої гастрономічної карти у День захисників і захисниць України.
Читайте також: Завдяки картопляному фестивалю на Житомирщині вдалось зібрати чимало грошей на виготовлення дронів
Фахівець управління соціально-культурної сфери Володимирецької громади Олег Босик каже, що на карті зображені автохтонні стародавні страви, які готують у населених пунктах громади з давніх-давен.
“Також на карті є QR-коди, завдяки яким можна подивитися більше інформації, дізнатися про історію виникнення страв, про те, де вони готувалися, з якого часу, про рецепт даної страви, як приготувати в сучасних умовах, про інгредієнти”, – розповів Олег Босик Суспільному.
Серед страв, які можна було скуштувати за донат для ЗСУ, були печена капуста в огірковому розсолі, вареники з чорницями, картопляна ковбаса з салом, юшка з грибами, гарбузова каша, ланципупики, борщ із сушеної риби, затирка, молочний суп з пшоном, печунське мудрило та інші.
Краєзнавиця та учасниця презентації Леся Гайдук розповіла, що страву мудрило готувати нескладно, таку назву вона має через простоту приготування:
“Мудрило — це старовинна страва. Печуться картопляники. Можна в печі пекти, можна на сковорідці. І якщо великі — ріжуться, якщо маленькі — кидаються цілими. І робиться така юшка з реберцями або мʼясом, кидається пшоно. Ось таке вам мудрило. Намудрують господині — і мають смакоту”.
Гастрономічна карта є продовженням проєкту “Володимиреччина на смак”, який втілюють у громаді.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!