На Прикарпатті почали відроджувати галузь вівчарства
Регіональна експертна комісія провела виїзне обстеження фермерського господарства “Центр відродження вівчарства” та розглянула матеріали щодо присвоєння статусу по розведенню овець української гірськокарпатської породи, пише SEEDS.
Раніше в Карпатах були спроби акліматизувати багато порід овець, але вони не змогли адаптуватись до місцевих пасовищ та кліматичних умов, повідомляють у Івано-Франківській ОВА.
Водночас добре почуваються у наших Карпатах грубововнові вівці української гірськокарпатської породи вовно-м’ясо-молочного напрямку продуктивності, що походять від місцевих овець типу цакель, яких розводили споконвіків на даній території.
«Від цих овець отримують прекрасне молоко для виготовлення гуцульської бринзи, цінну вовну для виготовлення ліжників та смачне м’ясо для будь яких страв», – йдеться у повідомленні.
Фермерське господарство “Центр відродження вівчарства” збільшує поголів’я овець української гірськокарпатської породи і проводить роботу з їх розведення та вирощування.
Читайте також: Українці почали вирощувати картоплю на дні обмілілого каховського водосховища
«Присвоєння статусу “племінний репродуктор” забезпечить удосконалення існуючих генотипів української гірськокарпатської породи овець, розширення та покращення їх в області та за її межами, збільшення їх чисельності, а в подальшому – відродження галузі вівчарства в Карпатах», – кажуть в Івано-Франківській ОДА.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!