На Прикарпатті, в місті Коломия, представили видання про ресторани та кав’ярні давнього міста. Про це повідомив автор книги, журналіст і краєзнавець Василь Нагірний.
“Я не думав, що колись вийде книга. Але, у міру надходження фактажу, окрема папка про ресторани та кав’ярні Коломиї постійно збільшувалася.
Після відвідування будь-якого архіву, обласного чи загальнодержавного, чи на стриху (горищі – ред.) у друзів, знаходив інформацію і добирав її до визначеної теми”, – розповів Нагірний.
Книга “Ресторани та каварні давньої Коломиї” розповідає про заклади харчування від ХVIII до кінця ХХ століття і є документальним виданням. Автор збирав до неї матеріали майже 10 років.
“Замість сухого документального викладу є багато пригод різних персоналій, які зустрічались в тому чи іншому закладі, високих достойників та нижчої челяді. Як вони себе поводили, які були правила поведінки”, – зазначив краєзнавець.
Книга має два розділи: австрійська, польська, німецька доба в Коломиї та повоєнний час. Після проголошення Незалежності в Україні, стверджує автор книги, вивіски у Коломиї змінювались з “космічною швидкістю”, а тому цей період важко дослідити.
Видання “Ресторани та каварні давньої Коломиї” побачило світ завдяки Коломийській друкарні, накладом 500 примірників.
Як заробити на нішевих продуктах в Україні? В яке крафтове виробництво доцільно інвестувати і які технології допоможуть зібрати максимальний врожай?
Відповіді на ці питання Ви почуєте від провідних агрофахівців під час Міжнародної конференції:
“Ніші. Технології. Інвестиції” з циклу “Збільшення прибутків в агробізнесі”
від Sapienza.media
28 жовтня у Міжнародному Виставковому Центрі (МВЦ, Київ).
SEEDS.org.ua за інформацією Телеканалу НТК
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!