На Одещині зібрали перший промисловий урожай батату
Одеський регіон стає осередком інноваційного агробізнесу. Однією з таких цікавих новинок є вирощування батату, або солодкої картоплі, пише SEEDS.
Ще кілька років тому цей коренеплід був екзотикою, а сьогодні новий аграрний тренд завойовує серця гурманів. Він доволі швидко зайняв своє місце в меню багатьох ресторанів та серед страв сімейних застіль.
Читайте також: Фермер з Одещини намагався самотужки відновити лісосмуги навколо полів, однак зазнав поразки
«Аграрії Одещини продовжують дивувати нестандартними рішеннями: у Білгород-Дністровському районі фермерське господарство «Буджак» завершило збір батату на площі 7 гектарів — однієї з найбільших в Україні», – пише Одеська обласна державна адміністрація.
Керівник господарства Олексій Згірін розповідає, що вирощування сорту «Борегард» стало можливим завдяки впровадженню новітніх технологій, зокрема використанню безвірусного посадкового матеріалу. Це дозволило зменшити кількість хімічних обробок і підвищити якість продукції.
«Аграрії Одещини вкотре доводять: навіть у непростих умовах регіон може бути прикладом новаторства та ефективності. Завдяки таким ініціативам наші фермери не лише розвивають економіку, а й дарують українцям нові смаки», – додають в ОДА.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!