На Одещині вироблятимуть органічні чипси із персика та нектарину
Підприємство «Дунайський аграрій», що на Одещині, планує випустити органічні чипси з нектарину та персика. Про це розповів власник органічного підприємства Роман Дяжук.
За його словами, минулого року підприємство спробувало зробити чипси із дині, кавуна та сливи. Експеримент був вдалим, тож «Дунайський Аграрій» продовжуватиме розвивати напрямок виробництва і продажу корисних снеків.
«На сьогодні ми маємо 2000 га сертифікованої органічної землі, де вирощуємо як зернові, так і овочеві культури, фрукти, баштанні культури, маємо органічних бройлерів, качок та овець. Ми перші у світі, виростили органічний кубічний кавун.
Наша компанія єдина в Україні культивує органічний персик та нектарин. А цього року ми запустимо виробництво чипсів із них», — розповів Роман Дяжук під час конференції «Органічний овочевий бізнес: перспективи 2021».
Є у планах компанії і виробництво чипсів з батату, проте поки що компанія не знайшла для цього переробника.
«Вже другий рік поспіль у планах виробництво чипсів із органічного батату, проте вимушені поставити на паузу. Класні чипси з батату робить компанія у Прибалтиці, але тоді собівартість доставки буде дуже високою. Хотілось би робити це в Україні, але поки не виходить», — коментує плани підприємець.
Роман Дяжук також додав, що у поточному сезоні компанія розширить асортимент свіжої органічної продукції: «Плануємо спільно із компанією «Enza Zaden» продовжувати наш спільний проєкт і розширювати площі під органічними овочами — кольрабі, цибулею порей, фенхелем, кубічним перцем, броколі, томатами, тощо».
SEEDS.org.ua за інформацією AgroTimes
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!