На Одещині Дунайський аграрій збирає органічний батат
Українські виробники органічної продукції ТОВ «Дунайський аграрій», що на Одещині, розпочали збирати врожай органічного батату. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник господарства Роман Дяжук.
«Почалось збирання органічного батату, або як його ще називають — солодка картопля» — написав Роман. Однак пояснює, що картопля і батат – зовсім різні рослини.
«Батат з сімейства в’юнкових, а картопля з сімейства пасльонових. Коли росте батат його стебло і листя дуже схожі на стелеться ліану (3-5 метрів).Батат вирощується вже понад 4000 років, а за деякими даними більше 8000 років», – підкреслює аграрій.
Також керівник господарства написав, як саме відбувається виробництво батату і для чого його використовують.
«Ми розмножуємо батат вегетативним шляхом — відростками пророщених бульб. По простому — живцями. Батат — не просто «модний» коренеплід, в ньому багато вітамінів: А (на рівні моркви), вітаміни групи В і Е, також багато корисних мінералів!
Батат можна смажити, запікати, тушкувати і т.д. І навіть вживати сирим. Ми робимо зі свого органічного батату борошно, яке може використовуватися для безглютенової випічки (gluten free!)», — резюмував Роман Дяжук.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!