На лісових плантаціях Хмельниччини збирають новий врожай чорної смородини
Цього тижня у лісництвах Хмельниччини розпочали збір смородини. Чорну ягоду збирають як на плантаціях, так і в садах лісництв, пише SEEDS.
Вже вдалось реалізувати перших 200 кілограмів ягоди. Про це Суспільному Хмельницький розповіла комунікаційниця Подільського лісового офісу Ольга Ржепянська.
Читайте також: Звичайний бур’ян може стати новою унікальною нішею в агріфуд-індустрії України
За її словами, смородину реалізують як у свіжому вигляді, так і сушеному.
“Обираємо спілі ягоди, очищаємо від бруду, сушимо близько восьми годин при температурі 40-45 градусів”, — розповідає Ольга Ржепянська.
Сушену смородину лісівники фасують у крафтові пакети та реалізують як окремо, так і додаючи до чаїв власного виробництва. Частину вітамінів з лісу передають українським військовим на передову, — додає комунікаційниця Подільського лісового офісу.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!