На фермі під Ужгородом вирощують делікатесні японські гриби
В селі Концове Ужгородського району офіційно відкрилася грибоферма Nature Green (NG), де вирощують гриби шиїтаке.
“NG нарешті відкриває свої двері для бізнесу після двох років планування, будівництва, розвитку та забезпечення стабільної якості врожаю” — йдеться у повідомленні. Також додається, що для вирощування грибів використовують лише органічні компоненти.
Гриби планують реалізовувати як на місцевому, так і на міжнародному ринках. Окрім шиїтаке, на фермі планують вирощувати також гриби пом пом (лев’яча грива), шімеджі, ерінги та інші екзотичні гриби.
Ферма має виробляти понад 200 тонн високоякісного шиїтаке щомісяця, і створювати робочі місця, — додав керівник відділу продажів компанії NG Пітер Сазерленд.
Шиїтаке використовується в японській, китайській, корейській, тайській та в’єтнамській кухнях як делікатес або приправа. В традиційних суспільствах Сходу його використовували також як медичний препарат.
SEEDS.org.ua за інформацією Agrotimes
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!