На екофермі під Житомиром вирощують найбільше в Україні поголів’я цесарок
Підприємець Владислав Фоменко заснував на Житомирщині екоферму «Вільна», яка займається вирощуванням цесарок, пише SEEDS.
Сьогодні на екофермі, відкритій тільки у 2022 році, утримується по 1000 голів цесарок на м’ясо і самок-несучок.
«У нас найбільше поголів’я цесарок в Україні. Наша мета — стати не лише провідним українським виробником, а й вийти на європейський рівень. Ми свідомо не йдемо в промисловий формат — хочемо розвивати культуру споживання. Саме тому співпрацюємо з ритейлом і рестораторами», – розповів Владислав Фоменко, засновник екоферми «Вільна».
Щоб перетворити вирощування цесарок із хобі на повноцінний бізнес, потрібні серйозні вкладення. Пташник, вольєр, огороджена територія — усе це має відповідати чітким вимогам. Наприклад, для вирощування цесарок на м’ясо у пташнику передбачено 12-14 голів на квадратний метр.
Читайте також: На Закарпатті вогонь знищив майже 400 перепілок
У цьому проєкті перший запуск — від облаштування території до закупівлі молодняка — обійшовся приблизно в 2,5 млн грн. Сам пташник площею 600 м² коштував 1,7 млн грн під ключ.
За словами власника, у серпні підприємство вийде на точку беззбитковості. Це буде третій рік з моменту запуску.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!