На екофермі під Житомиром вирощують найбільше в Україні поголів’я цесарок

0 89

Підприємець Владислав Фоменко заснував на Житомирщині екоферму «Вільна», яка займається вирощуванням цесарок, пише SEEDS

Сьогодні на екофермі, відкритій тільки у 2022 році, утримується по 1000 голів цесарок на м’ясо і самок-несучок.

«У нас найбільше поголів’я цесарок в Україні. Наша мета — стати не лише провідним українським виробником, а й вийти на європейський рівень. Ми свідомо не йдемо в промисловий формат — хочемо розвивати культуру споживання. Саме тому співпрацюємо з ритейлом і рестораторами»,розповів Владислав Фоменко, засновник екоферми «Вільна».

Щоб перетворити вирощування цесарок із хобі на повноцінний бізнес, потрібні серйозні вкладення. Пташник, вольєр, огороджена територія — усе це має відповідати чітким вимогам. Наприклад, для вирощування цесарок на м’ясо у пташнику передбачено 12-14 голів на квадратний метр.

Читайте також: На Закарпатті вогонь знищив майже 400 перепілок

У цьому проєкті перший запуск — від облаштування території до закупівлі молодняка — обійшовся приблизно в 2,5 млн грн. Сам пташник площею 600 м² коштував 1,7 млн грн під ключ.

За словами власника, у серпні підприємство вийде на точку беззбитковості. Це буде третій рік з моменту запуску.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!