На Дніпропетровщині створюють екологічне вино зі смородини, аґрусу та макухи
На Дніпропетровщині виготовляють унікальне вино зі смородини та аґрусу. Виробництвом таких напоїв займається крафтова виноробня «Крайня хата», пише SEEDS.
Наразі в асортименті виноробні – 6 видів вин із чорної смородини та 3 сорти із аґрусу. Споживачам пропонують напівсухі, солодкі та напівсолодкі вина.
«Спочатку з’явилася перша пляшка із смородини, а потім почали створювати нові смаки», – розповідають представники «Крайньої хати».
Пляшка напівсолодкого вина з агрусу та чорної смородини кольору марсали коштує 230 грн, напівсухе вино з чорної смородини врожаю 2020 року – 220 грн. Також доступний дегустаційний набір пляшечок по 100 мл з різними смаками.
«Ми не додаємо у вино жодної хімії, а ягоди вирощуємо самі за технологією еко-землеробства», – говорять виробники, повідомляє newfood.media.
Власники розповідають, що авторські вина – це результат використання якісної сировини та традиційної технології. Деякі вина виготовляють за грузинською технологією, настоюючи на макусі протягом 14 місяців.
Читайте також: «Нічим не поступається південному»: на Сумщині фермер вирощує 47 сортів винограду
В майбутньому фахівці «Крайньої хати» хочуть створити вино зі смородини та абрикосу.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!