На Дніпропетровщині почали виготовляти чіпси та хлібці із тропічного батату
Фермерка Алла Данилова взялася за вирощування тропічного батату. Отриманий урожай вона переробляє на борошно і натуральні снеки – чіпси та хлібні. Такі новини прилетіли до нас із Кривого Рогу, що на Дніпропетровщині, пише SEEDS.
Агробізнесом Алла Данилова займається вже 16 років. Однак ідея вирощувати батат прийшла до неї нещодавно. За словами фермерки, на старті її сім’я не розуміла ні смаку, ні користі цього продукту. Але урожайність культури захоплювала, тому згодом під нього відвели окрему ділянку під капельним поливом.
“В тропічних країнах батат росте цілорічно. Його копають, коли це необхідно. Ми ж його копаємо відразу, як тільки підмерзла ботва”, – говорить Алла Данилова, повідомляє newfood.media.
Вона акцентувала увагу на тому, що батат називають плодом довголіття, адже він діє як загальнозміцнюючий і вітамінний засіб, має протиракову дію, відновлює еластичність судин, стимулює активність печінки і нирок. Також цей продукт нормалізує обмін речовин, підвищує імунітет, знижує рівень «поганого» холестерину, виводить з організму важкі метали, корисний при хронічній втомі, застуді, стресах і неврозах, безсонні, вірусних захворюваннях. До складу батату входять вітамін С, вітамін А, вітаміни групи B, магній, натрій, калій, кальцій, фолієва кислота.
Тож батат, сушений кубиками виробник радить використовувати для супів, борщу, при тушкуванні овочів, в рагу, для салатів. Солодкий снек можна споживати як самостійний продукт. Зокрема, “Майстерня корисних смаколиків” здійснює перетирання батату на борошно, з якого в подальшому виготовляє хлібці та фокаччу.
Також виробник має в продажу і саме борошно фіолетового, жовтого, білого та помаранчевого кольорів. Його ціна варіюється від 200 до 500 грн/кг.
До слова, борошно з батату не містить глютену, тож є здоровою альтернативою пшеничному.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!