На Чернігівщині випікають хліб за старовинними монастирськими рецептами
Підприємці з Чернігівщини Василь Кондаков та Валентин Баженов випікають неймовірний хліб за старовинними монастирськими рецептами. Півроку чоловіки їздили по обителях Західної України та Угорщини, молились з ченцями, і хліб разом пекли.
«Кожен новий монастир – новий рецепт. Зрозуміли, що не зупинимось», – каже Василь.
Привезли їх аж 36, усі тримають в секреті. Спочатку спробували пекти хліб вдома. Потім облаштували мініпекарню у Мені. Відкрили її у 2019 році.
«Використовуємо все натуральне. Борошно із зерна, вирощеного без хімії, яке знайшли в Харкові, закваску – з Італії, її вміємо робити й самі, як монахи навчили. Не додаємо ніяких добавок, консервантів, розпушувачів.
Випікаємо вироби на заквасці зі слив з додаванням різних трав, з висівками, гірчичний, кукурудзяний хліб, томатні хлібці, печиво, пиріжки та булочки» , – розповідають підприємці.
Реалізувати проєкт допоміг священник Роман Халус та гуманітарна неурядова організація «Каритас». Уся техніка на пекарні європейська.
SEEDS.org.ua за інформацією visnyk.lutsk.ua
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!