На Чернігівщині насмажили майже тисячу оладок і встановили новий рекорд   

0 115

У Ріпкинській громаді Чернігівщини встановили національний рекорд з виготовлення оладок на відкритому вогнищі. За одну годину учасники заходу виготовили 912 оладок, пише SEEDS.

«Ідея та її реалізація належить членам Молодіжної ради. Біля будинку культури, де встановлено рекорд, зібралося чимало людей, щоб підтримати активну молодь громади», — повідомляється на сайті Ріпкинської громади.

Сертифікат членам Молодіжної ради вручала комунікаційна менеджерка Книги світових рекордів. Після встановлення рекорду учасники заходу пригощали присутніх оладками та гарячим чаєм.

«Подібні ініціативи – це можливість заявити на всю Україну про важливість підтримки молодого покоління, адже це наше майбутнє», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Вінниці започаткували фестиваль вина Vinnytsia Wine Days


Оладки — традиційна страва української кухні у вигляді невеликих пухких смажених коржиків з рідкого тіста, замішаного на воді або молоці, на основі борошна та яєць.

Слово «оладок» має грецьке походження і перекладється як «олія».

Оладки за старих часів, як і тепер, готували з густішого тіста, ніж млинці. Їх пекли з дріжджового або прісного тіста зі збитими білками. На відміну від млинців, їх готували з начинкою (наповнювачем) — у тісто додавали дрібно нарізані яблука, гарбуз, родзинки, сливи (у млинці, натомість, начинку загортають — такі млинці звуть налисниками).

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!