На Черкащині запускають новий завод з переробки фундука

0 2 166

Уже цієї осені компанія Hazelstar планує запустити на Черкащині завод з переробки фундука. Окрім італійських, завод перероблятиме сорти Барселонський, Каталонський та інші, пише SEEDS.

Про це повідомив власник компанії, кандидат сільськогосподарських наук Макар Терещенко.

Читайте також: Погодні умови і дефіцит людей: Україна зібрала врожай малини нижчий від запланованого

За його словами, на осінь новий завод планує прийняти на переробку перші 100-200 тонн фундука.

«Італійські та інші європейські або американські сорти переробляються різними методами. Перші бланшуються прожарюванням, а всі інші — паром. Перші після цього мають гарне кремове забарвлення, другі трохи змінюють свою структуру», — розповів Макар Терещенко журналу «Садівництво по-українськи».

Як зазначив аграрій, наразі у кондитерській промисловості є попит на горіхи, бланшовані як прожарюванням, так і паром, до того ж вона приймає сорти фундука самого різного походження — азербайджанські, грузинські, польські.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!