На Черкащині запускають новий завод з переробки фундука
Уже цієї осені компанія Hazelstar планує запустити на Черкащині завод з переробки фундука. Окрім італійських, завод перероблятиме сорти Барселонський, Каталонський та інші, пише SEEDS.
Про це повідомив власник компанії, кандидат сільськогосподарських наук Макар Терещенко.
Читайте також: Погодні умови і дефіцит людей: Україна зібрала врожай малини нижчий від запланованого
За його словами, на осінь новий завод планує прийняти на переробку перші 100-200 тонн фундука.
«Італійські та інші європейські або американські сорти переробляються різними методами. Перші бланшуються прожарюванням, а всі інші — паром. Перші після цього мають гарне кремове забарвлення, другі трохи змінюють свою структуру», — розповів Макар Терещенко журналу «Садівництво по-українськи».
Як зазначив аграрій, наразі у кондитерській промисловості є попит на горіхи, бланшовані як прожарюванням, так і паром, до того ж вона приймає сорти фундука самого різного походження — азербайджанські, грузинські, польські.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!