На Черкащині відкрився завод, де просо перероблятимуть на крупу для експорту

0 645

На Золотоніщині (Черкаська область) запрацював завод із переробки проса на крупу. Зерно на переробку надаватимуть аграрії з усієї країни, а готову крупу експортуватимуть за кордон, пише SEEDS

Щороку на новому заводі планують виробляти 30 тисяч тонн сировини, розповів співзасновник підприємства Юрій Ткаченко. Загалом там працюватимуть 80 людей.

“Для того, аби ми не були сировинним придатком, для нас важливо, щоб тут якраз вироблялась додана вартість і ми вже готовий продукт вивозили за кордон. В основному це буде європейський ринок, бо є попит. Але якщо буде потреба і на внутрішньому, то будемо і його забезпечувати, бо, безумовно, ми маємо підтримувати свого виробника.

Далі цей продукт піде в подальшу переробку, в якої в нас ще немає — це і борошно, і сухі сніданки. Ми реінвестували в переробку. Також залучили кошти банківської установи”, – розповів Суспільному співзасновник підприємства Юрій Ткаченко.

Читайте також: Українським фермерам вдалось за рік відновити вирощування овочів після підриву Каховської ГЕС

Заступниця голови обласної військової адміністрації Наталія Кравченко зазначила: відкриття такого підприємства дасть змогу створити додаткові робочі місця і наповнювати бюджет.

“Черкащина – аграрний регіон. Ми не повинні вирощувати сировину. Ми повинні заявляти про себе у світі як потужна держава, навіть під час війни, яка дає якісний, уже готовий продукт”, – додала вона.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!