Морква та капуста замість салатів: що сіють українські фермери цього року?

0 241

Захоплення частини південних регіонів України, а також порушення логістики експорту та імпорту змушують українських фермерів переорієнтовуватися. Зокрема, цього року сіють менше кукурудзи, але більше гречки, садять більше овочів. Власники теплиць і виробники овочів також переорієнтовують виробництво. Наприклад, фермер Віталій Білан з Одещини цього року замість традиційних салатів насіяв моркви та капусти, повідомляє SEEDS.

До війни Фермерське господарство «Пан Білан», що обробляє відкриту ділянку площею 78 гектарів та 1 гектар в закритому ґрунті, вирощувало 22 сорти салатів. Під час сезону підприємство продавало по 2 тонни продукції на день. Також спеціалізувалося на продажі касетної розсади, зокрема, томатів, солодкого перцю, баклажанів, ранньої капусти, дині, коренеплідної селери.

“Посіви салатів скоротили. Посіяли капусту, моркву. На осінь посіємо буряк, пізню капусту. Перевели овочевий сектор у традиційні продукти, більш доступні. Що ж до розсади, то попит на неї є, проте скоротився удвічі через невизначеність воєнної ситуації у господарствах партнерів”, – зауважив Віталій Білан у коментарі для AgroTimes.

Читайте також: Дефіцит буряка: за тиждень продукт подорожчав більш ніж на 20%

Варто зазначити, що вирощування овочів борщового набору наразі виглядає перспективним напрямком. Уже зараз на моркву та буряк ціни рекордні. Це спричинено кількома факторами. Зокрема тим, що імпорт овочів наразі обмежений, а, наприклад, столового буряка минулого року в Україні зібрали менше, ніж зазвичай.

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!