Молоді українки створюють унікальні веганські солодощі із бутонів квітів
Дві підприємниці з Луцька – Діана Познякевич та Ольга Берестюк створюють незвичайні веганські солодощі. Це авторські десерти без інгредієнтів тваринного походження, глютену та шкідливих домішок, пише SEEDS.
Свою продукцію майстрині випускають під брендом GoodMood Food. Сам бренд зародився декілька років тому, коли Діана вирішила стати веганом та відмовитись від їжі тваринного походження. Проте вона постала перед чималою проблемою — асортимент веганських солодощів в місті був дуже малим.
Читайте також: Печена смідинська капуста стала унікальною гастрономічною спадщиною Волині
Діана спробувала робити солодощі самостійно, а пізніше разом з подругою Ольгою вони заснували власний бізнес. У асортименті GMF – веганські снікерси та твікси, легендарні “горішки”, малинові байти, безліч видів цукерок, тарти, печиво, карамель.
GMF замінив не лише тваринні інгредієнти, але й цукор – на натуральні підсолоджувачі, пише newfood.media. У цукерках використовують сироп агави, кокосовий органічний цукор, панелу, демерару.
“Сироп агави має найнижчий глікемічний індекс серед усіх підсолоджувачів (14%), а кокосовий цукор – повністю натуральний продукт, що виготовляється ручною працею з бутонів квітів пальм”, – діляться засновниці GMF.
Крім цукерок нещодавно майстрині відкрили у Луцьку оновлену терасу з веганськими сніданками, а також розробили лінійку напівфабрикатів – хелсі млинців, сирників і равіолі. Меню доповнили рослинною безглютеновою випічкою – крафтовим хлібом, булочками, ліпениками й фокаччою, які доставляють по всій Україні.
Також підприємство отримало урядовий грант, кошти з якого пішли на закупівлю холодильного обладнання. Це допомогло збільшити та пришвидшити виробництво, діляться в GMF. Зараз Діана та Ольга мають більше ніж 50 партнерів по Україні, та планують вихід на полички київських супермаркетів.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!